Bokningsbara slaktveckor!
Jag vill ha dina djur på onsdag eftermiddag/kväll den veckan du anmäler dem. Normal hämtningsdag för färdiga köttlådor är fredagen veckan efter.
Vårsäsong 2025
- v2 5 platser
- v3 5 platser
- v4 Fullt
- v5 1 platser
- v6 3 platser
- v7 3 platser
- v8 3 platser
- v9 5 platser
- v10 5 platser
- v11 5 platser
- v12 5 platser
- v13 5 platser
- v14 5 platser
- v15 5 platser
- v16 Stängt
- v17 5 platser
- v18 Stängt
- v19 5 platser
- v20 5 platser
- v21 5 platser
- v22 Fullt
Priserna gäller för grisar upp till 100 kg slaktvikt. Därefter kan det bli tillägg.
Slakt | Styckning | Totalt | |
Pris per gris 2025 Vårsäsong | 950 | 900 | 1850 kr |
Priserna är per gris och ex. moms. och baseras på normalstyckning. Betalning sker på plats när hämtning av kött görs vid första tillfället. Blir det fler gånger går det naturligtvis bra med faktura betalning.
Praktiska saker när du levererar grisar till slakt!
1. Anmäl dina djur!
2. Se till att djuren är märkta (ett märke i örat)
3. Se till att djuren inte är under någon karenstid på något preparat.
4. Skriv ut bekräftelse epostet och skriv under. Det gäller även som djurägarförsäkran.
5. Välj styckningsschema, går bra med olika till olika grisar, bara grisarna är individmärkta!
5. Djuren måste vara fullt friska och rena och i god kondition. Kontrollera gärna hullet på grisen. En överfet gris kan det bli tillägg på styckningspriset om det är mycket att putsa bort. Låt hellre grisen få banta några veckor. Om du levererar okastrerade galtar kan du komma när de hänger så skär vi ett stekprov som du kan ta med hem och därefter avgöra vad du vill göra med grisen.
6. Lasta djuren lugnt och försiktigt på onsdag eftermiddag, locka in grisen i transporten med mat. Det är omöjligt att fösa på en gris. Ta gärna med en ordentlig hink med mat som vi ger vid ankomst samt lite till frukost. Allt för att köttkvaliteen skall blir så bra som möjligt. Det går nämligen åt energi i musklerna även efter slakt. Därför är det jätteviktigt att grisen äter ordentligt.
7. Vid ankomst lastar vi av grisarna tillsammans och kontrollerar att alla papper är i ordning.